Kotlíky na guláš
Zabíjačkové a gulášové súpravy na veľké akcie
ZABÍJAČKOVÉ SÚPRAVY
Zabíjačkový kotlový set 100 L + 2 servírovacie kotlíky zdarma!
Zabíjačkový kotlový set 60 L+ Dymovod zdarma!
Zabíjačková nerezová súprava 70L horák KEMPER
Zabíjačková súprava 100 L + kôš do kotla
KOTLÍKY S TROJNOŽKOU
Smaltovaný kotlík 13 L + stojan s kladkou VAR
Smaltovaný kotlík 16 L + stojan s kladkou VAR
Antikorový kotlík 14 L + stojan s kladkou VAR
Kotlík na ryby 13 L + trojnožka s kladkou
KOTLÍKY S NEREZOVOU KOTLINOU
Kotlíkový set 36 cm TOPLUX + smaltovaný kotlík
Kotlíkový set 36 cm TOPLUX + antikorový kotlík
Kotlíkový set 36 cm TOPLUX + medený kotlík
Kotlíkový set 45 cm TOPLUX + medený kotlík
HORÁKY
Liatinový veľkokapacitný plynový varič 8,6 kW
Veľké varechy do zabíjačkových kotlov a kotlíkov
- Úvod
- PAELLA
- Paella horáky
- Horák Paella 20 cm
Horák Paella 20 cm

- Kompletné špecifikácie
- Horák Paella 20 cmexpedícia 3-5 dní33,00 EUR27,50 EUR bez DPH
OriginálnyPaellahorák (jednohorák) napropánbutánodrenomovanéhoŠpanielskehovýrobcuvhodnýprevarenienajmänaPaellapanviciach. Horákje samozrejmevhodný pre akékoľvekiné využitievgastronómii.
- regulácia výkonuaž5,2kW
- spotrebaPBmax371g/h
- oceľovýhorák: Ø200mm
- povrchováúprava: smalt
- prevádzkovýtlak30mbar
- vstupprepropánbutánovúhadicusvnútornýmØ8-9mm
1. Propripojeniek5, 10alebo33kgpropánbutánovejfľašidoporučujemehadicunapropánbután, tlakovýregulátor29-30mbara2hadicové spony
2. Prepripojeniek2kgpropánbutánovejfľašidoporučujemehadicunapropánbután, tlakovýregulátor29-30mbar, 2hadicovésponyajednocestnýventilsvýstupomW21, 8LH
Paella je typické španielske jedlo z ryže , podobné rizotu alebo kari . Pochádza zo španielskeho mesta Valencie. Ľudia , ktorí v Španielsku nežijú , paellu zvyčajne vnímajú ako národné jedlo Španielska , ale väčšina Španielov ju skôr pokladá za regionálny pokrm , vyskytujúce sa v oblasti Valencia . Obyvatelia Valencie ju naopak považujú za jeden zo svojich symbolov .
Podobne ako v prípade rizota existuje veľa receptov s rôznymi ingredienciami . Na rozdiel od rizota sa však v Paella častejšie objavujú plody mora , zelenina a korenie . Pripravuje sa na špeciálne nízkej rovnej panvici s ušami zvané paellera a výsledný pokrm je menej lepivý.
Paella sa prvýkrát objavila v chudobnejších oblastiach na juhu Španielska . Vznikla na rybárskych lodiach na spôsob arroz caldoso; išlo vtedy o jedno z najchudobnejších jedál pre rybárov. Pri príprave paelly je najdôležitejšou prísadou ryža, ktorá sa neumýva, pretože škrob pri varení spôsobuje potrebnej zahustenie .
Existujú tri najznámejšie druhy paelly :
1. Paella na valenciánský spôsob ( španielsky paella valenciana ) zvyčajne obsahuje zeleninu, mäso ( kuracie, králičie alebo kačacie ), slimáky, fazuľa a korenia.
2. Paella s morskými plodmi ( paella de marisco ) nahrádza mäso a slimáky morskými plodmi a neobsahuje fazuľu.
3- Paella mix ( paella mixta ) je ľubovoľnou kombináciou mäsa, morských plodov, zeleniny a fazule. Ďalšími dôležitými prísadami sú šafran a olivový olej.
Paella sa po dobu prípravy ničím nezakrýva . Neskôr sa môže prikryť pokrievkou alebo fóliou a dať nad paru asi na 30 minút , aby " došla ". Ryža sa nikdy nenecháva úplne dovariť , má byť naopak vnútri ľahko chrumkavá. Veľkou chybou, ktorej sa dnešný kuchári dopúšťajú, je miešanie rýb ( resp. morských plodov ) s bravčovým či hydinovým mäsom, pretože potom chutí aj kuracie alebo akékoľvek iné mäso ako ryba. Tento mix sa skôr objavuje vo vnútrozemí a na severe Španielska. Pokrm by nikdy nemal byť ostrý či pikantný. Rozšírená informácia, že Španieli majú radi ostré jedlá, je skôr mýtus. Len mizivé percento ľudí si paellu skutočne priostrí.
Zdroj : Wikipedia
Ilustračné fotky: