Kotlíky na guláš
Zabíjačkové a gulášové súpravy na veľké akcie
ZABÍJAČKOVÉ SÚPRAVY
Zabíjačkový kotlový set 100 L + 2 servírovacie kotlíky zdarma!
Zabíjačkový kotlový set 60 L+ Dymovod zdarma!
Zabíjačková nerezová súprava 70L horák KEMPER
Zabíjačková súprava 100 L + kôš do kotla
KOTLÍKY S TROJNOŽKOU
Smaltovaný kotlík 13 L + stojan s kladkou VAR
Smaltovaný kotlík 16 L + stojan s kladkou VAR
Antikorový kotlík 14 L + stojan s kladkou VAR
Kotlík na ryby 13 L + trojnožka s kladkou
KOTLÍKY S NEREZOVOU KOTLINOU
Kotlíkový set 36 cm TOPLUX + smaltovaný kotlík
Kotlíkový set 36 cm TOPLUX + antikorový kotlík
Kotlíkový set 36 cm TOPLUX + medený kotlík
Kotlíkový set 45 cm TOPLUX + medený kotlík
HORÁKY
Liatinový veľkokapacitný plynový varič 8,6 kW
Veľké varechy do zabíjačkových kotlov a kotlíkov
- Úvod
- GRILOVACIE PANVICE
- Grilovacie panvice - liatinové
- Liatinová panvica 56 cm
Liatinová panvica 56 cm

- Akcia
- Kompletné špecifikácie
- Súvisiaci tovar2
- Liatinová panvica 56 cmmomentálne vypredané120,00 EUR100,00 EUR bez DPH
Multifunkčná liatinová panvica na pečenie, grilovanie a varenie pokrmov. Na panvici môžete naraz pripravovať viac pochutín. Vnútorná časť panvice na pečenie je rozdelená do troch častí. V každej časti panvice môžete piecť, variť, grilovať a opekať rôzne pochutiny napr. mäso, ryby, zeleninu, špekačky, párky ...
Materiál: liatina
Rozmery: priemer: 56,5 cm,
priemer panvice s uškami: 68 cm,
vonkajšia výška: 8 cm,
vnútorná výška: 6,5 cm
vnútorná časť sa skladá z troch častí rôznych veľkostí: cca. 54 x 33 cm, 36 x 23 cm, 32 x 17 cm
Hmotnosť: 35,85 kg!!
UPOZORNENIE:
Panvica je veľmi ťažká, odporúčame osobný odber!!
Vhodná na otvorený oheň.
Použitie a ošetrovanie liatinového riadu
Príprava pred prvým použitím :
Liatinový riad pred prvým použitím starostlivo umyte v čistej, horúcej vode. Nepoužívajte saponáty, ani hrubé umývacie pomôcky/drôtenka/. Ideálna je mäkká kefa na riady, alebo jemná hubka.
Umyté liatinové riady ihneď poriadne osušte. Potom vnútorný povrch riadov dôkladne potrite rastlinným olejom bez pridanej soli. Môžete použiť aj stužený tuk, ktorý rozotriete po vnútornej strane riadu, necháte ho prehriať a prebytočný tuk zlejete.
Pre dosiahnutie ideálneho efektu sa môže tento postup pred prvým použitím 2-3x zopakovať.
Nakoniec vytrite riady papierovou utierkou. Správne pripravený liatinový riad bude dokonale nepriľnavý. Riady udržiavajte stále mierne mastné, podporujete tým ich nepriľnavosť a zároveň zabránite prípadnému vzniku korózie.
Používanie liatinového riadu:
Liatina je veľmi odolný materiál. Preto je možné používať aj kovové kuchynské náčinie bez obáv z poškodenia povrchu.
Prírodná liatina znesie veľmi vysoké teploty, preto ju môžete používať aj na otvorenom ohni. Ale vyvarujte sa prudkých zmien teplôt, aby nedošlo k narušeniu štruktúry /prípadne až popraskaniu /materiálu. Neumiestňujte ani liatinové riady priamo na rozpálený sporák, pred použitím je vhodné ich predhriať v rúre. Ohrievajte ich pomaly asi minútu a pol. Liatinové riady sú krehké, dávajte preto pozor na pády, alebo prudké nárazy.
Čistenie a skladovanie liatinového riadu:
Prírodná liatina je porézny materiál, ktorý môže podliehať korózii. Na jej čistenie nepoužívajte žiadne chemické prostriedky (saponáty, prášok, ...), ani hrubé nástroje. Po použití obyčajne stačí liatinové riady vytrieť papierovou utierkou, prípadne umyť v čistej horúcej vode pomocou jemnej kefky alebo mäkkej hubky.
Neumývajte liatinové riady v umývačke riadu! Agresívne čistiace prostriedky a vlhké prostredie spôsobujú povrchovú koróziu liatinového riadu.
Ak riady z čistej liatiny používate iba zriedkavo, doporučujeme ich zakonzervovať pomocou oleja/viď vyššie/. Skladujte ich v suchom a teplom prostredí. V prípade, že na riadoch objavíte vrstvičku hrdze, je to dôsledok nesprávneho a nedokonale ošetreného povrchu.
Nie je to závada, ani škodlivý jav. Stačí hrdzu šetrne odstrániť, panvicu umyť a znovu dôkladne natrieť olejom podľa postupu, uvedeného vyššie.
Pri dodržiavaní týchto zásad vám liatinový riad bude slúžiť vynikajúco po mnoho desiatok rokov. Ba čo viac, častým používaním sa jeho vlastnosti budú ešte zlepšovať.